fredag 6. mars 2009

HULDA FIKK 6 levende VALPER:

I går kveld - 5.3. - starta fødselen til Hulda - en fødsel som skulle vise seg bli mer komplisert enn vi håpa på...
Den første valpen var dessverre en dødfødt hanne. Den kom kl. 19.10 - 350g.
Nestemann ut var en sprell levende guttevalp - takk og pris! Den kom kl. 20.40 - 350g.
Så kom det ei jente på 300g kl. 21.50.
Deretter nok en gutt - Han kom kl. 23.10 og denne veide 400g.
Nå vart det STOPP. Vi venta og håpa at ting skulle skje. Tvil & tro. Ubehagelig. Vi var ute og "løp" med Hulda, men nei. Ingenting skjedde. Noe før kl. 04 innsåg jeg at vi bare måtte ringe veterinær Inger Thurmann-Moe. På forhånd hadde jeg ringt om at fødsel var igang - så hun ante hvem det var, da hun ble vekket på denne måten...:(
Da var det ut og varme opp bilen og forberede denne transporten med 3 nyfødde valper + mor med enda fler i magen...Heldigvis har vi Fræna Dyreklinikk på Tornes bare 15min unna! Faktisk 1. gang vi har vært der - men det blir ikke siste. Inger fikk oss til å føle oss så velkommen der vi kom i nattemørket - ganske så sårbare... Hun fikk satt igang rier på Hulda igjen. Ut kom en svær dødfødt hanne igjen. Han stengte nok fødselsveiene for sine søsken! Rett etterpå, kl. 05.15 kom nok en hanne - han levde, men var ganske så slapp før vi fikk begynne å massere den. Skal si det ble liv i han da! Kjekt! Det var nok i grevens tid vi kom for dene vesle karen, som veide 300g. I bilen på veg hjem ved 06-tida, 6.mars , fødte Hulda 2 valper! 1 tispe + 1 hanne! De var henholdsvis 300g og 350g. Hun var altså bare SÅ rolig derinne hos dyrlegen, samt i bilen hjem. Tror lell hun syntes det var godt å komme heim i senga si sammen med sine 6 små. 4H + 2T.
ALLE var vi stuptrøtte!!!!!!

1 kommentar:

Unknown sa...

Gratulerer! Hørtes ut som det vart mer spennende en venta.Flink Inger på Havneset, vi har vært der mange ganger med Max.