onsdag 2. desember 2009

Slik beholder du julegleden....

SKRUR DU FORVENTNINGENE LITT NED, BLIR DET LETTERE Å FÅ EN GOD JULEOPPLEVELSE!
Rekordmange nordmenn lar hjemmekos være hjemmekos og reiser bort i jula. De som forbereder seg på hjemmejul møter ofte høytiden utslitt - men med et strøkent, julepyntet hus. Familiehyggen kan fort ende i krangel hvis du stresser.
Urealistiske forventninger til julen er det som oftest ender i skuffelse. Allerede i barndommen begynner vi å bygge opp under forventningene om hvordan julen skal være...Vi dynges ned av reklame som viser vellykkede familier som spiser lekker mat i vakre hjem og gir hverandre fantastiske gaver - og vi blir sittende igjen med uoppnåelige mål! Det er lett å glemme at dette er iscenesatt av noen som vil tjene penger.
Her er noen tips som kan hjelpe til for å skru forventningene ned til et levelig nivå:
1: Du trenger ikke gjøre alt som forventes av deg. Si nei hvis du ikke har tid. Er du blant dem som føler at du må gjøre det meste selv, bør du tenke deg om 2 ganger før du sliter deg helt ut. Det finnes helt sikkert oppgaver du kan overlate til mann og barn.
2: Ikke vurder en gaves verdi ut fra prisen. Gir du fra hjertet, er gaven aldri for liten.
3: Hvis du ikke kan feire jul med noen du er glad i, skal du ikke la kalenderen begrense deg.Gleden og omtanken vi forbinder med jul, kan skapes på hvilken som helst av årets 365 dager.
4: Husk at familien din ikke er noen TV-familie. I virkeligheten vil det nok bli krangel og kjekling. Dersom mor eller svigermor alltid kritiserer, vil hun ikke slutte med det selv om det er jul. Men dette trenger ikke ødelegge idyllen! Du kan ikke styre andre menneskers oppførsel, men du kan styre din egen reaksjon på den. Se på denne julen til en mulighet til å lære å akseptere tingene som de er!
5: Alt går ikke alltid som det skal. Av og til glemmer du å kjøpe lyspærer til treet, surkål til ribba, gave til tante Olga - eller du glemmer å ta kakene ut av ovnen i tide. Juletreet kan velte, glidelåsen i kjolen kan ryke, barna skitner seg til før kirken og slektningene blir forhindret i å komme...
Hvis du lærer å takle små tilbakeslag med stil og verdighet, slapper du mere av, og julen blir mye bedre. Fokuser på det du faktisk har fått til, og kos deg med familien :)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Så sant så sant Rebekka!Vi må lære oss å ta ting som de kommer.

Unknown sa...

Jeg henger meg på!:-) Fikk tips om bloggen din av din kjære tante Eldrid.Vi har vært kolleger og er gode venner! Jeg har hørt mye om deg og dine oppigjennom åra, og det positive inntrykket er forsterka! Det du skriver er så sant, så sant! Ha ei trivelig førjulstid! :-)
Hilsen May-Elisabeth Holten